Nordanger logo

Vår historie

Knut Nordanger etablerte Nordanger Gulv AS i 1976 og lanserte LVT-gulv i Norge i 1978

Under en gulvmesse i Tyskland i 1978 møttes to representanter fra engelske gulvprodusenter på en pub en kveld. Under samtalen spurte den ene mannen den andre om han kjente til noen i Norge som kunne selge deres produkter. De hadde vært i Norge flere ganger uten resultat.

Den andre sier da at han kunne kontakte Knut Nordanger i Oslo.

Det gjorde de og det ble starten på et samarbeid som varte i 30 år.

Produktene som skulle lanseres i Norge var vinylfliser med mønster som var tilpasset det britiske markedet. Mange av mønstrene harmonerte ikke med norske preferanser og norsk interiør. I tillegg var gulvene dyre. Derfor ble det en trå start. Gulvleggere Nordanger presenterte flisene for var ikke interessert da de syntes gulvene var for dyre og for spesielle.

Etter et års tid fant Nordanger ut hvordan han skulle selge gulvene, han kontaktet butikkinnredere og butikkjeder.

Nordangers markedsføring gikk ut på at gulvene skulle tilpasses bransjen og innredningen for øvrig. En kjede skulle også ha samme gulv i alle sine butikker, og som ga gjenkjennelse til kundene. Gulvene skulle med andre ord være med å selge butikkens varer.

Noen år senere lanserte produsenten fliser med tredesign. Dette gjorde at markedet eksploderte. Samtidig ble det bygget kjøpesentre i store antall over flere år. Nordanger Gulv AS var alene om LVT-gulv i Norge i mange år, og inngikk leveringsavtaler med kjeder over hele landet.

Butikker hadde tidligere forsøkt å benytte tregulv. Men tregulv fordret hyppig sliping og lakkering, noe som gjorde dem uegnet til bruk på steder med stor trafikk og slitasje.

Når mønstrene ble så gode at kunder og ansatte trodde de gikk på ekte tre, valgte flere og flere butikker LVT-gulv fremfor tepper og tregulv.

Prosjekt eksempel 10
NG16B-006 Nordic Wood

Nordanger Gulv ble til

Etter hvert entret flere produsenter det norske markedet, men Nordanger Gulv AS hadde etablert seg som en solid og pålitelig leverandør med kvalitetsprodukter. Til tross for konkurransen fortsatte Nordanger Gulv AS suksessen.

I 2009 skjedde noe som fort kunne ha stoppet gulveventyret. Det 30-år lange samarbeidet med gulvprodusenten ble avsluttet etter at produsenten fikk ny eier. Den nye eieren vedtok å legge om salgsstrategien. Nordanger Gulv AS hadde ikke tro på omleggingen og de nye eiernes planer for Norge, og valgte derfor å avslutte samarbeidet.

Knut Nordanger, som den gang var 74 år, nektet å stoppe der. 34 år med leveranser av gulv til butikker og andre offentlige miljøer hadde gitt Nordanger Gulv AS kunnskap og erfaring som måtte videreføres. I løpet av få dager ble det bestemt at tiden var inne for å satse på egen merkevare. I 2009 ble lageret i Lilleakerveien i Oslo ryddet og fylt med 50.000 kvm av firmaets nye stolthet – NG designgulv.

Knut Nordanger tenkte at når noe skal endres må man bruke anledningen til å gjøre det endre bedre. Han benyttet anledningen til å få et enda bedre produkt til en vesentlig lavere pris, noe som resulterte i at kundene ble enda mer fornøyde.

Det skulle vise seg at dette ikke var en dum beslutning å lansere NG designgulv. Nordanger Gulvs kunder hadde tiltro til at dette ville gå bra, og så godt som alle Nordanger Gulv sine kunder valgte å gå over til å bruke NG designgulv. Seks år etter lanseringen har kundelisten blitt lenger og NG designgulv har blitt en kjent merkevare innen sitt marked.

Takket være lang erfaring, tett dialog med markedet og et godt rennommé lever Nordanger Gulv AS i beste velgående. En liten familiebedrift som gjør det lille ekstra for å tilrettelegge for kundene.

At i tillegg leveres nå også gulv med akustikkunderlag hvor det ønskes et mykere gulv med trinnlyddempning i rommet og i underliggende etasje.

Marine gulv med godkjenninger for bruk på skip og oljeplattformer er også lagervare.

Alle gulvene Nordanger markedsfører har godkjente tester for miljø og sikkerhet.

Knut Nordanger har passert 80 år, men er likevel engasjert i firmaet, og har ikke tenkt å legge inn årene helt ennå. En god porsjon stahet, en praktisk tilnærming og hardt arbeid er hemmeligheten bak suksessen. Nordanger Gulv AS hadde 40-års jubileum i 2016.